Інтерактивна панель EdPro: від освіти до волонтерки

Тепер обладнання EdPro не тільки в освітян, які проводять літні табори, а й у медійників, держслужбовців, медиків та волонтерів.

Не простоює інтерактивна панель і під час війни, якби страшно це не звучало… Бо час такий, що кожен зобов'язаний бути тим, хто працює на перемогу України. Пристрій зручний та легкий у користуванні, з великим екраном, чітким зображенням, можливостями ділитися екраном зі свого телефону чи ноутбука, тож наприкінці лютого панелі передали у Львівську міську раду. У Медіацентрі «Україна» також виник запит на таке обладнання безпосередньо для роботи журналістів. Поки тривало дистанційне навчання, у школах більше користувалися панелями, біля яких учителі збирали свої класи з різних країн, звідки учні підключалися до онлайн-уроку, а зараз користуються під час тематичних літніх гуртків. Як і де у ці дні користуються інтерактивними панелями EdPro? Розпиталися, подивилися, і ділимося з вами. Адже, це час, коли всі підтримують один одного і швидко налагоджують контакти, щоб вирішувати ті виклики, як виникають. 

Для допомоги в роботі закордонних журналістів

Один зі співзасновників Media Center Ukraine Василь Самохвалов розповів, чим допомогла інтерактивна панель EdPro медійникам та журналістам: “Коли у Львові відкривався наш Медіацентр «Україна», одну панель у користування люб'язно надала Школа вільних та небайдужих, поки навчання у них відбувалося дистанційно. Крім персональної подяки школі, хочу висловити персональну подяку Юркові Назаруку від усього Media Center UkraineДевайс ми використовували, щоб відкривати онлайн-карту Liveuamap та відстежувати події в Україні. Йдеться про ресурс, який є агрегатором верифікованих новин з фронту — позначення, підтвердження інформації відбувається досить швидко. На екрані панелі зручно віддалити або зменшити масштаб картинки, подивитись на перспективу. Оскільки екран інтерактивний, то зручно відкривати потрібні позначення — натиснув і бачиш текстову частину. Дуже часто підходили й користувалися іноземні журналісти. Було навіть, що писали стендапи на фоні цієї панелі. Для нас це був вдалий, зручний і потрібний пристрій. Звичайно, що ми не використовували усіх його можливостей, напевно десь на 10% скористалися з того, що можна робити. Але конкретно у нашій історії, коли багатьом людям був потрібний доступ до цієї карти та можливість відстежувати, що і з якою швидкістю відбувається, ці технології спрацювали на всі 200%. Крім журналістів, карту переглядали відвідувачі, які приходили на події. Бувають періоди, коли через центр проходить досить великий потік людей, вони підходять до панелі й дивляться, що їх цікавить.”

Illustration

Олександр Аргат проводить тренінг з користування онлайн-картою у Media Center Ukraine

Illustration
Illustration

Фото надав Василь Самохвалов від Media Center Ukraine

Для літнього навчання 

Учитель фізики та інформатики ліцею "Дивосвіт" Микола Розбицький користується не тільки панеллю: “На своїх заняттях в дитячому таборі (а це дітки 1-5 класів) я використовую STEM-підхід. Тобто кожне заняття присвячене певній темі. При цьому поєднуються різні науки: фізика, біологія, хімія, географія, астрономія, а також — література. Наприклад, перша зміна була повністю прив’язана до людського організму. Відповідно, ми досліджували незвичні властивості води та чому вона така важлива для нашого життя. Потім досліджували властивості повітря, електрику і в цьому напрямку. У другій зміні діти шукали відповіді на питання: «Як ми отримуємо знання про навколишній світ?» Відповідно розглядали теми про зір, органи зору та світлові явища, пізніше — слух, органи слуху, звукові явища. Тобто, діти повністю занурювалися у дослідницьку атмосферу. Постійно їм наголошую, що не варто вірити мені на слова, а потрібно все, що я стверджую, перевіряти експериментально. Кожне заняття починається з того, що я кажу дітям: “Сьогодні я буду вас дивувати, і ви подивитеся на звичайні повсякденні речі зовсім по-іншому.” Але саму будову людського організму добре показувати не тільки на Василькові (наш скелетик), а й в програмі mozaBook, де є 3-D моделі. Звісно, так вивчати краще не тільки людину, але й тварин, різну техніку тощо. Таким чином, інструменти Мозабуку на великому екрані панелі — це допоміжний інструментарій. Бо головне в науці — власне експерименти, які діти проводять самостійно і з допомогою вчителя. Окремо хочу подякувати за чудові набори Amperia. Працюючи із ними, діти буквально залипають, досліджуючи електрику та магнетизм. Якщо підсумувати, то на заняттях я використовую все, що маю під руками і що можу зробити самотужки. А програма mozaBook (з її інструментами), інтерактивна панель та набори Amperia — чудові помічники на шляху наукового пізнання дітьми навколишнього світу.”

Illustration

Микола Розбицький
Учитель фізики та інформатики ліцею "Дивосвіт"

Нагадаємо, що всі українці мають відкритий доступ до матеріалів на сайті ua.mozaweb.com, що важливо для усіх, хто з дітьми за кордоном, батькам, які хочуть задіяти дітей чимось цікавим і корисним, для учителів, які мають змогу користуватися підручниками та іншими навчальними матеріалами.

Разом з волонтерськими ініціативами

Президент Асоціації імплантологів України та координатор Благодійної організації «Центр волонтерства та захисту» Маріанна Білик розповіла, як інтерактивна панель EdPro допомагає волонтерам: “Ми перенесли на Google Мaps усі дані про свою діяльність, що, кому саме та на яку місцевість ми передавали протягом 133 днів, також нанесли лінію розмежування. Коли нам надходять нові запити, ми одразу бачимо, яка це територія і чітко розуміємо: окупована вона зараз чи ні. Одразу вирішуємо, яким чином зможемо допомогти. Також коли приходять донори, всю звітність показуємо на великому екрані, де все чітко видно, структуровано. Постійно користуємося панеллю.”
«Асоціація імплантологів України» та БО «Центр волонтерства та захисту» створили благодійний проєкт #togetherUA. Пані Маріанна зазначила: “Донорська допомога закінчується, вони вже видихаються. Тому вирішили через поширення браслетів залучати людей до збору коштів на медикаменти та ті речі, на які отримуємо запити, у прифронтові зони та активних бойових дій.”Кожен може долучитися до порятунку життя в Україні, придбавши такий браслет. Усі звіти про відправку медикаментів будуть розміщені на сайті та фейсбук-сторінці Асоціації.До 24 серпня планують зібрати 500 000 грн, якщо до цього часу війна закінчиться, всі кошти підуть на допомогу фронтовим зонам.

Illustration

На фото карта для волонтерів та браслети благодійного проєкту #togetherUA

Illustration

На зв'язку зі світом керівництва та жителів міста

Фото з соцмереж Львівської міської ради.

У міській раді Львова проводять зустрічі, конференції, навчання із застосуванням інтерактивної панелі, бо вона багатофункціональна, дозволяє демонструвати різну інформацію великій аудиторії та якщо потрібно представити спікера онлайн за допомогою програми, чи й просто зідзвонитися і побачитися великим колом, коли усі з різних місць працюють. 

Дякуємо усім за активне включення у допомогу українцям, за згуртованість та підтримку один одного, коли ми ділимося досвідом, ресурсами, інформацією. Залишаємося на зв’язку та готові відповісти на ваші запити. (032)249 2029 / (050)317 2029 / au.orpde%40troppus