Освіта в Україні: знаходимо фінансування 


Підбірка грантів, фондів, проєктів, зразки оформлення документів.

Прогнозувати про українську освіту ніхто не береться. Яким чином відбудовувати школи? Якою буде ситуація з підручниками? Як давати раду з потребами закладів освіти на усіх теренах України? Де шукати фінансування, адже зрозуміло, що це вже потрібно робити. 
Почнемо з найлегшого. Щоби знати, де шукати доступ до електронних підручників, можна пройти протягом літа безоплатні курси від EdPro — у програмі Мозабук розміщені понад 200+ електронних книг, підручників різних видавництв, методичних посібників. Також є можливість додавати власні pdf-файли й надавати доступ учням. 
Щодо фінансування проєктів, то зараз відбувається пошук фондів, проєктів, грантів. Іноземні організації ще тільки налагоджують роботу команд, тому багато залежить від ініціативності самих освітян, керівників шкіл та ситуації, в якій перебувають люди. Документи для іноземних фондів потрібно заповнювати в основному англійською мовою, кожна організація пропонує власні форми, аплікації, пакет документів. Тому ми зібрали перелік актуальних організацій, які можуть допомогти вашій школі. 

Якщо з нашого боку потрібна допомога щодо інформації про обладнання, звертайтеся: (032)249 2029 / (050)317 2029au.orpde%40troppusфейсбук-сторінка EdProUa

Закордонні організації, фонди, донори

Великі донори, до яких можна звертатися з добре пропрацьованими ідеями: Unicef в Україні, ознайомитися з виглядом документів, які подавали на минулі тендери, можна на їхньому сайті за цим посиланням. Звернутися в ООН за консультацією також радять, коли є готовий опис і є потреба у пошуку партнерських організацій, з якими можна реалізувати проєкт. Контакти постійного представництва України при Раді Європи. Зараз активно працює IREX in Ukraine, (написати у фейсбук).

Illustration

Представництво для роботи з українцями відкрила найбільша у Фінляндії організація співпраці в галузі розвитку Finn Church Aid (стаття у них на сайті з контактами), комунікувати англійською мовою.
GIZ Бюро в Україні повідомляє про надання підтримки у консультаціях з інженерами, психологічну допомогу. Переглянути, які документи потрібні для участі в закупівлях GIZ за посиланням
Ознайомитися з програмами малих грантів Світового Банку (World Bank Small Grants Program).

Illustration

Інфраструктурні гранти House of Europe (подача актуальних до 8 липня), переглянути, як виглядає заявка, можна після реєстрації. 

Illustration

Допомога Японії Україні від Посольства Японії в Україні на сайті можна переглянути, як оформити грантові заявки українською, англійською мовами.

Illustration

Зараз освітянам допомагають також батьки та громади в налагодженні комунікації зі школами за кордоном, як зазначила у розмові директор однієї з тернопільських шкіл. 

Благодійні організації та фонди в Україні

З проєктами у сфері освіти можна податися на гранти подвійного призначення від Українського фонду стартапів (переглянути на фейсбуці). 
Тільки запустили фандрейзингову платформу United24. Зі своїми запитами можна звернутися за вказаними на сайті контактами. 
Як виглядають проєкти у сфері освіти та документи від учасників на сайті dobro.ua від Української Біржі Благодійності можна переглянути за посиланням. 
Проєкт підтримки “Проєкт Україна Майбутнього” від компанії Нафтогаз та ГО Центр Розвиток КСВ (ініціатива Дівчата STEM) уже завершився, але можна стежити за ініціативою, переглянути зразок бюджету, комунікувати також і про ваші запити. 
Проєктні пропозиції для фонду «Відродження» подаються українською мовою. Суспільно значущі проєкти можуть претендувати на підтримку поза оголошеними конкурсами.
Благодійна організація “Klitschko Foundation” реалізує всеукраїнські благодійні проєкти у сфері освіти, спорту та науки.

Illustration
Illustration