Секрети сертифікованих вчителів

Завершився наш літній Вебінар з mozaBook та mozaWeb. Ще +200 вчителів мають Сертифікати.

Завершився наш літній Вебінар з mozaBook та mozaWeb. Ще +200 вчителів отримали Сертифікати й розділили з нами три тижні навчань, спілкування у Фейсбуці та листування. З відчуттями, що роз'їжджаємося з літнього табору, прощаємося … на кілька місяців. Бо уже восени буде новий Вебінар від EdPro з безплатними лекціями-домашками та Сертифікатами.

Хто ж вони — вчителі, які хочуть вчитися і уміти на уроках користуватися сучасними програмами, бути з учнями на одній хвилі?

Майже сотня учителів пройшли наше опитування. На його основі "малюємо" портрет сучасного вчителя. Почнемо з того, що найбільш охоча до навчання вікова аудиторія педагогів — від 26 до 30 років, а відразу за ними — від 51 до 55 років. Досвідчені вчителі з стажем не поступаються молоді в освоєнні програм для мультимедійних приладів.До речі, 35 % опитаних вчителів мають можливість проводити уроки з використанням інтерактивних панелей. І майже 90% учителів з державних шкіл.Жінки та чоловіки представлені у традиційному для учительського середовища співвідношенні 90% до 10%. І це означає, що учителі-жінки та вчителі-чоловіки однаково активно освоюють нове ПЗ.Звичайно ж, практично усі учасники Вебінару оцінили зручність вільного доступу до лекцій та практичних — вчися, коли маєш час та бажання.

Найчисельніша група серпневого Вебінару — вчителі початкових класів! А "родзинками" цього випуску стали вчитель фізичного виховання, бібліотекар та практичний психолог. Освітня програма mozaBook має широкі можливості, якими можуть скористатися усі, хто співпрацює з учителями в школі.

Illustration

Цього разу Сертифікати відправили вчителям з 16-ти областей України. Направду тішить, що вчителів шкіл в різних регіонах, як приватних, так і державних, відкривають двері електронній освіті та першими беруться за освоєння нових можливостей!

Illustration

Наш тренер Дмитро Галько поділився спостереженнями, чим літній Вебінар EdPro відрізнявся від весняного: "З мого боку цей вебінар був кращий у плані обробки результатів. Учасники цього разу мали дуже зручні можливості спостереження за прогресом та й за самою процедурою. Ми, так само як вчителі, удосконалюємось. Опрацьовуючи результати чи збираючи статистику, ми міняємо механізми та запитання, стараємось подати найкращий досвід з навчання. Напевно, чим цей вебінар відрізнявся для вчителів можна побачити з їхніх відгуків."

Що нам пишуть вчителі про Вебінар та навчальну програму mozaBook

Юлія Чернишова: "Неймовірна програма з неймовірними можливостями! Достатньо challenging, тому ще цікавіше))"

Вікторія Сасин: "Я намагаюся бути в курсі нового, позитивного в освіті. Цей проект є достатньо сучасним. Вважаю, що треба використовувати такі технології в навчальних закладах. Саме навчання було доступним, домашнє завдання цікавим. Досвід обов'язково стане в нагоді."

Леся Пагута: "Відчуття немалої обізнаності в галузі інноваційних систем, можливість проявити себе при роботі з інтерактивною панеллю на уроках. Підвищилась самооцінка."

Микола Розбицький: "Я постійно користуюся mozaBook з mozaWeb, але все одно дізнався дуже багато нового і цікавого. Щиро вдячний пану Дмитру за навчання!"

Маргарита Потапчук: "Дуже сподобалося працювати з новою цікавою програмою, а особливо з 3D-сценами та різними інструментами й іграми, які дозволяють зробити навчання дійсно цікавим."

Дмитро Галько оцінював роботу вчителів та спостерігав за проходженням домашніх завдань: "Були варіанти, коли за день проходили один з курсів, надсилаючи всі його завдання. Проте, я зауважив, що не всі мають бажання отримати знання, є варіанти, коли домашні завдання робились похапцем, без належної уваги до здобування знань. В такому випадку мета була не навчитись чогось нового, а просто отримати новий сертифікат. Це зовсім неправильне бачення, адже сертифікат не зробить урок краще, та й діти оцінюють знання вчителя, а не сертифікати на стінці.І що не перестає мене дивувати, за знаннями приходять не завжди "молоді й перспективні" вчителі. Жага до знань в старшій віковій категорії подекуди сильніша ніж в молодих."Наступний Вебінар з домашніми завданнями та сертифікатами, за словами тренера, буде ближче до кінця осені. У ньому організатори планують реалізувати цікавий механізм відзнаки саме тих вчителів, котрі прагнуть знань.